بررسی چالشهای معادن ایران در دومین رویداد معدنکاری دیجیتال
در این بخش خبری از آرانوما قصد داریم تا چالشهای معادن ایران را که در دومین رویداد جامع معدنکاری دیجیتال بیان شد، برای شما شرح دهیم؛ پس تا انتها با ما همراه باشید.
لازم به ذکر است که این همایش در تاریخ پنجم مرداد ماه امسال یعنی 1403 در هتل المپیک تهران برگزار شد.
قبل از شروع اولین میز گرد در خصوص چالشهای معادن ایران، ویدئو های تبلیغاتی از شرکت هایی که در برگزاری همایش رویداد جامع معادن و صنایع معدنی نقش داشتند پخش شد؛ باید گفت از بین تمامی ویدئو های پخش شده، یک شرکت، متفاوت تر از بقیه در ساخت ویدئوی تبلیغاتی خود عمل کرده بود و تفاوت آن با دیگر شرکت ها در ساخت ویدئوی تبلیغاتی، نشان دادن کار بلدی خود فقط با انجام ادیت های حرفهای تر نسبت بقیه و نشان دادن تصاویر و ویدئو های کوتاه از فعالیت های مختلف خود بدون توضیحات؛ این شرکت فقط از جملات کوتاه به زبان انگلیسی استفاده کرده بود.
باید اظهار داشت شرکتی که متفاوت تر از بقیه عمل کرده بود، یکی از بزرگ ترین شرکت های بخش خصوصی در حوزه ی پیمانکاری کشور، شرکت مهندسی فکور صنعت تهران، مهم ترین شریک تجاری آرانوما بود.
در دومین رویداد جامع معادن و صنایع معدنی نکات بسیار جالب و کاربردی توضیح داده شد که ما آنچه را که بیان شد، خلاصهکردیم و میخواهیم که آن را در اختیار شما مخاطبین عزیز آرانوما قرار دهیم:
در اولین میز گرد تخصصی افراد صاحب نظر صحبت هایی پیرامون اهمیت بخش خصوصی داشتند که در حال حاضر، یکی از راه های نجات اقتصاد کشور، اتکا به بخش خصوصی ست.
در تعریف توسعه ی پایدار یکی از افراد صاحب نظر، جمله ی زیبایی را بیان کرد و ما هم در آرانوما دوست داریم که آن را با شما به اشتراک بگذاریم:
دیگران کاشتند و ما خوردیم، ما بکاریم و دیگران بخورند.
در تعریف بهترین شرکت هایی که همیشه موفق می شوند هم جمله ای خاص بیان شد:
در چابک بودن اولین، در شکایت آخرین و در تغییر و تحول دست های خود را باز کنید.
جمله ی زیبای دیگری هم در رابط با امنیت در قوانین و مقررات بیان شد که ما دوست داریم آن را هم برای شما بیان کنیم:
هیچ کالای خصوصی ساخته نمیشود، مگر اینکه از کالایی عمومی بهره برداری شود. (یک کالای عمومی، امنیت در قوانین و مقررات است.)
برای تزریق امیدواری به مدیران ارشد هم جمله ای زیبا و قابل تفکر توسط یکی از صاحب نظران بیان شد که به نظر ما این جمله بسیار ارزشمند است برای کسانی که پروژه های بزرگی را در دست دارند:
اگر شما مدیران، باور داشته باشید که پروژه ای انجام میشود، قطعا آن پروژه انجام میشود.
در این قسمت، برداشت ها و توضیحات یکی از بهترین نیروهای انسانی آرانوما در میز گردهای تخصصی همایش، چالشهای معادن ایران به اختصار آورده شده است؛ امیدواریم که شما هم همچون ما از خواندن این بخش لذت ببرید.
جمله ی کلیدی یکی از افراد صاحب نظر در میز گرد چالشهای معادن ایران:
سرمایه گذاری در بخش صنعت و معدن کم بوده و برای رسیدن به رشد %۱۳ باید از سرمایه گذاری و از توانبخشخصوصی استفاده شود.
نکته
با توجه به صحبت های مسئولین و کارشناسان، به دلیل کمبود سرمایه گذاری در این بخش، یکی از بهترین راهها افزایش بهره وری است؛ به همیندلیل استارت آپی که متمرکز بر یک نقطه از خط تولید است، توانسته بود %۳ بهره وری را بالا ببرد که این برابری می کند با صرفه جویی چند ده میلیون دلاری در پایان هر سال. این استارت آپ به شرکت فولاد مبارکه پیشنهاد داد که کار یک نقطه از خط تولید فولاد را انجام دهد که همین امر باعث شده بود این شرکت بهره وری قابل توجهی را در سال داشته باشد.
چکیده ی نظرات مدیران در خصوص چالشهای معادن ایران و اهمیت هوشمند سازی صنعتی
نهایت اثرگذاری هوشمندسازی و استفاده از راهکار های نوآورانه، برای صنایع میتواند ٪ ۱۰ افزایش بهره وری و سود آوری داشته باشد؛ همچنین اگر ریسک پذیری در مدیریت اتفاق بیفتد، ما شاهد اثر گذاری بیش از پیش موارد گفته شده در معادن ایران هستیم.. همچنین اگر شرکت های معدنی ایرانی تلاش کنند که بین خودشان یک زبان مشترک بسازند، طوری که حرف های یکدیگر را کامل متوجه شوند، به این صورت چالش هایی که در معادن ایران وجود دارد، تا حد بسیار زیادی کاهش پیدا میکند.
یکی از مهم ترین چالشهای معادن ایران، چالش های مربوط به منابع انسانی ست
پایش سلامت نیروهای انسانی یکی از چالشهای کلیدی در حوزه مدیریت منابع انسانی است که بهویژه در صنایع پرخطر مانند فولاد، معادن و پتروشیمی اهمیت بسیاری پیدا میکند. در این صنایع، کارکنان بهطور مداوم با خطرات جسمی و محیطی مواجهاند که میتواند بر سلامت آنها تأثیرات منفی زیادی بگذارد. شرکتهای هوشمندسازی میبایست با ارائه راهکارها و فناوریهای نوین مانند سیستمهای پوشیدنی هوشمند، حسگرهای بیومتریک و اینترنت اشیا (IoT) به شرکتهای فعال در این حوزه ها کمک کنند تا بهطور لحظهای وضعیت سلامت نیروهای انسانی را پایش و مدیریت شود.
سخن پایانی
ممنون که تا اینجا با ما همراه بودید، در این مقاله از آرانوما سعی بر این بود تا چکیده ای از آنچه که دردومین رویداد معدنکاری دیجیتال، بحث و گفت و گو در خصوص چالشهای معادن ایران مطرح شد، بیان شود؛ امیدواریم که به هدف خود رسیده باشیم.